Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

He,He,He....Hellim (retype)



Αν ακόμα δεν ξέρετε τι είναι το hellim μάθετε ότι είναι το χαλούμι στα τουρκικά. Και είναι αυτό που απειλεί το δικό μας χαλούμι από την απόκτηση προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ). Όπου ΠΟΠ προϊόντα βλέπε πχ κουμανταρία. Και ενώ λοιπόν με την κουμανταρία τα έχουμε καταφέρει, από ότι φαίνεται, στην περίπτωση του χαλλουμίου υπάρχουν μεγαλύτερα συμφέροντα τα οποία δεν το επιτρέπουν.

Και εξηγώ. Από την αρχή που η ιδέα της απόκτησης ΠΟΠ είχε τεθεί για το χαλούμι ξεκίνησε πόλεμος μεταξύ των γαλακτοβιομηχανιών και αιγοπροβατοτρόφων κατά πόσο το χαλούμι ήταν μείγμα καθαρά μόνο από αιγοπρόβειο γάλα ή είχε μέσα και αγελαδινό και αν ναι σε ποιες αναλογίες(βλέπετε το αγελαδινό γάλα είναι πιο φτηνό -περισσότερο χαλούμι με λιγότερο κόστος-). Ακόμα τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή νέων φυλών γιδών στην Κύπρο συζητείται και κατά ποσό το χαλούμι φτιάχνεται και από αυτές της φυλές(και πάλι πιο φτηνό γάλα ). Μέχρι και το 2006 η υποβολή αίτησης του χαλουμιού πηγαίνει από τον Άνα στον Καΐάφα και το μόνο που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, είναι αφενός να καθυστερήσει η υποβολή αίτησης για κατοχύροση του χαλουμιού. Αφετέρου μειώσαμε την ποιότητα του χαλουμιού αφού ούτε το αγελαδινό ούτε και το γάλα των αλπίνων (ξενη φυλη αιγων)έχει την ποιότητα που έχει το αιγοπρόβειο γάλα των παραδοσιακών φυλών.

Το καλύτερο για το τέλος. Οι Γερμανοί έχουν καταθέσει ήδη αίτηση εγγραφής στην Ε.Ε. για το δικό τους τουρκογερμανικό χαλούμι το gazi hellim. Α και κανένας δεν μπορεί να τους πει τίποτα αφού τις αγελάδες μας και τις γίδες αλπίνα τις εισάγουμε και από Γερμανία.
Ο τίτλος γελά γιατί εκεί που είχαμε σίγουρο το χαλούμι και τσακωνόμασταν ποιος και με ποίους τρόπους θα το νοθεύσει για να φάει περισσότερα από το χαλούμι ήρθαν οι Γερμανοί και το φάγανε και εμείς μείναμε με δύο χείλη καμένα. Άντε και καλή μας χώνεψη.


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κατά Άσιμου το Ανάγνωσμα

Κάνω παράβαση από τον κανόνα και σε αυτή την ανάρτηση δεν θα γράφω κάτι δικό μου. Γράφω λόγια του Άσιμου γιατί κατά βάση έχει δίκιο και από την άλλη τα λέει ωραία. Τάδε έφη περί συστήματος ο Άσιμος.

" Το σύστημα έλεγαν οι αρχαίοι
-και γι΄ αυτό ήταν σπουδαίοι-
είναι ένα βαρέλι γεμάτο σκορδαλιά
και μέσα στο βαρέλι άνθρωποι, άνθρωποι, άνθρωποι΄
-μια γη γεμάτη σκορδαλιά.
Και το βαρέλι αυτό γυρίζει, γυρίζει, γυρίζει'
και όλο και κάποιοι βγαίνουν στην επιφάνεια
και γίνονται μετά ... Ονάσηδες.
Ωνάσης σημαίνει να πας στα μπουζούκια,
να τα σπάς αγκαλιά με το Τέλη το Σαβάλας
και να κάθεσαι μετά στο Κολωνάκι
-στις κοσμικές ταβέρνες-
και να τρως λαϊκότητα ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ.
Αυτό είναι που σώζει το σύστημα.
Ποιος πρώτος θα προλάβει
-έχει την εντύπωση, την αυταπάτη-
το πιστεύει δηλαδή πως θα προλάβει
να βγει ο ίδιος μέσα από το βαρέλι
και να πέσει μετά με τα μούτρα
να φάει, να φάει, να φάει.
Γι΄ αυτό βρομάει ο τόπος μας σκατίλα
Σκατίλα είναι η μυρωδιά του ανθρώπου
Αυτουνού που τρώει σκόρδα, -πολλά σκόρδα-
ΟΛΑ τα σκόρδα ΟΛΩΝ των υπόλοιπων ανθρώπων."
Καλή σου ώρα Άσιμε όπου και να σαι.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ



εικόνα από http://save.pblogs.gr/

Δηλώνω ότι σχεδόν μισώ τους κυνηγούς για αυτό ότι γράψω θα είναι σίγουρα άκρως υποκειμενικό και επιθετικό!

Είναι επικίνδυνοι, για τα ζώα, τα πουλιά και τους ανθρώπους.

Δεν κατανοώ γιατί έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν από ευχαρίστηση. Εφόσον δεν ψάχνουν θήραμα για να τραφούν δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης κυνηγών. Οι άνθρωποι σκοτώνουν για το αίσθημα της ικανοποίησης, με το όπλο νιώθουν ότι έχουν δύναμη στα χέρια τους για να πυροβολούν κάθε ζωντανό. Τι χαίρονται πιο πολύ να τρώνε τα θύματα τους ή να τα σκοτώνουν?

Ακόμα ένα θέμα με τους κυνηγούς είναι η αγένεια που τους χαρακτηρίζει προς την φύση. Εκτός ότι σκοτώνουν μέρος την πανίδας, τραυματίζουν και την φύση με την συμπεριφορά τους. Όπου επιτρέπεται και όπου επιτρεπόταν το κυνήγι είναι όλη η περιοχή γεμάτη φυσίγγια και σκουπίδια.

Είναι οικολογικά πλήρως ασυνείδητοι!

Update

Δεν γνωρίζω από επιστημονικής άποψης την συμπεριφορά των κυνηγών, αν αναπτύσσουν επιθετική συμπεριφορά, όμως γνωρίζω ότι αποκτούν φονικά όπλα και τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Τα θύματα τους μπορεί να είναι ακόμα και οι ταμπέλες. Κανένας (στην πραγματικότητα) δεν ελέγχει τον κυνηγό. Ούτε τι σκοτώνει, ούτε πόσα σκοτώνει, ούτε τι άφησε πίσω του.

Επίσης τι σημαίνει επιτρέπεται το κυνήγι? Προσωπικά το ερμηνεύω ως "ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΝΗΓΟΙ!" όπως το "Προσοχή Σκύλος".

Αν για κακή μου τύχη πάω σε ένα χωράφι ή σε ένα βουνό Τετάρτη ή Κυριακή πρέπει να τσιρίζω μήπως και με ακούσουν οι κυνηγοί για να μην δεχθώ καμιά αδέσποτη σφαίρα ή πολυ απλά να εγκαταλείψω την περιοχή. Άξιον απορίας είναι και πως αποφασίζεται μια περιοχή ως επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγίου. Είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες περιοχές πολύ κοντά σε κατοικίες?

Όπως και να έχει κάθε όπλο (προσωπικής χρήσης) ειναι φαλλικό σύμβολο, είναι ένδειξη ανδρισμού και σχεδιάστηκε για να σκοτώνει είτε για ευχαρίστηση είτε για προσωπικές υποθέσεις...


Δεν είναι ανδρεία να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα ζώα για το κέφι σου!

“Hunting is not a sport. In a sport, both sides should know they're in the game.”
- Paul Rodriguez

ΠΑΡΤΕ ΜΑΤΙ ΕΝΑ ΒΟΔΙ...

...να απλώνει πάνω στον καναπέ και να διηγήται στο "πάνελ" πως εστάθηκε μπροστά σε ένα 19 χρονο Ελληνοκύπριο αιχμάλωτο δεμένο πισθάγκωνα, και με υψωμένο το πιστόλι του ...ΜΠΑΜ!




Άραγε μετά ακολουθήσαν τα ζώδια όξα η μαγειρική;



p.s.  το σχετικό video. Για όσους δεν είχαν την χαρά
http://www.youtube.com/watch?v=fxndPq_MoYM

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

PRISON BREAK APOLLONIO!




        ΜΑ Κ(Ο)ΙΤΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ!
  • Ο Λίνκολν, (o πρωταγωνιστής  του "Prison Break"), είναι ένας μικροεγγληματίας  ...όπως και ο Κίτας!
  • Που του την στήνουν σε μια κομπίνα και βρίσκεται να κατηγορήται για φόνο ...όπως ισχυρίζεται και ο Κίτας!
  • Και τελικά δραπετεύει  ...ακριβώς όπως και ο Κίτας!
  • Στο story εντομεταξύ, συμπροταγωνιστικό ρόλο έχει ο αδερφός του Λίνκολν, Μάικλ ...Κοίτα, "Χρυστάλλα Κίτα".
  • Που είναι και μορφωμένος αρχιτέκτων!   ...αυτή είναι καθηγήτρια.
  • Πολύ γρήγορα μάλιστα ο χαρακτήρας του πολυμήχανου  Μάικλ καπελώνει τον αφελή Λίνκολν και μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού ...όσονούπω.
  • Στο μεταξύ αποκαλύπτεται οτι στην κομπίνα εμπλέκεται ολόκληρο το σύστημα, απο τον πιο απλό δεσμοφύλκα μέχρι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Γενικά γίνεται της διαφθοράς το κάγκελο.   ...νο κόμεντ!
Τελευταιό και σημαντικότερο bullet:
  • O Λίνκολν είναι πράγματι αθώος!   ...λές;
   
...ε μετά εσταμάτησα να βλέπω Prison Break.  (αν κάποιος το βλέπει ακόμα και κόπτεται, ας μας στείλει την συνέχεια)

Όπως και να’χει... 
ΜΑ Η ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΜΩΣ!;

 Τστστς... 
Καλά λαλόυν οτι η πραγματικότητα μιμήται την τηλεόραση.


Υ.Γ.    Αρεσεν σας το καλλιτέχνημα μου;


Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

TΣΟΥΜΕΛΕΚΑ – ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ, 0-1

Δήλωσε η Τσούμ:

"Ενημερώθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα με θετικό δείγμα σε έλεγχο που υποβλήθηκα στις 6 Αυγούστου 2008 με την ουσία ερυθροποιητίνη. Δεν θα μπω στην διαδικασία να δικαιολογηθώ ...μπλά μπλά μπλά".

"...με φέρνει στην δυσάρεστη θέση να δώσω εγώ ένα τέλος στον πρωταθλητισμό που τόσο αγαπώ... μπλά μπλά μπλά"

"Είμαι πολύ δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς σε θέματα ντόπινγκ. Εγώ δεν θέλω άλλο τέτoιο αθλητισμό. Η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη ...μπλά μπλά μπλά".

Άρα παραιτείται. Θετικό αυτό. Ένδειξη κάποιας υπευθυνότητας αν μή τι άλλο.




Λοιπόν έχω 2 απορίες:

Α) Ποιές οι πιθανότητες, έστω και ένας απο τους δαφνοστεφανομένους Ελλαδίτες, να υπήρξε πράγματι «καθαρός»;

Β) Αν τρέφω ακόμα τέτοιες ελπίδες, είμαι ο ορισμός του μαλάκα;;

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Αφγανιστάν: Η συζήτηση συνεχίζεται



Στοιχεία από UNODC

Αγαπητέ shiro!

Στο αρχικό ποστ σου συμπεραίνέις πως η κύρια αιτία της εισβολής των Αμερικάνων είναι το όπιο. Που στηρίζεις το συμπέρασμα σου? 
Εντούτοις σε σχόλιο σου αναφέρεις "το οπιο ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ για τα καλα μια μεγαλη πτυχη της εισβολης των αμερικανων στο αφγανισταν και οποτε μπορει να ονομαστει ΠΛΕΟΝ και εισβολη οπιου."

Δηλαδή εκ των υστέρων βρέθηκε η κύρια αιτία του πολέμου την οποία κατονομάζεις?



Είχαμε Γιορτή!!!


02:12  - Μόλις έμαθα οτι την 1 Ιανουαρίου εγιορτάσαμε την "περιτομή του Ιησού"!

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Τι έγινε το Αφγανιστάν οεο??

Ρε μιας και μιλάμε για πολέμους και για μάχες, θυμάται κανένας το Αφγανιστάν? Είδα πριν λίγο καιρό στην τηλεόραση μια ανταπόκριση που το Αφγανιστάν και το θυμήθηκα. Χθες πάλι διάβασα σε εφημερίδα ότι μετά από επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων σκοτώθηκαν 32 ένοπλοι ταλιμπάν. Οι ταλιμπάν βέβαια είπαν ότι σκοτώθηκαν 15 άοπλοι. Εγώ λέω ότι μπορεί να έγιναν και τα δυο.

Γεγονός πάντως είναι ότι μετά την εισβολή των Αμερικανών το Αφγανιστάν έγινε η νούμερο ένα οπιοπαραγωγός χωρά του κόσμου. Παραγωγή την οποία βέβαια εκμεταλλεύονται αμερικάνικες εταιρίες όχι μόνο φαρμακευτικές. Σημειωτέο ότι το λαθρεμπόριο οπίου παραμένει επιμελώς ανεξέλεγκτο.


Το 1839 και το 1856 έγιναν οι δυο πρώτοι πόλεμοι οπίου. Οι σημερινές περιστάσεις μπορεί να μην είναι ίδιες με αυτές τότε, αλλά νομίζω ότι κάλλιστα ο πόλεμος του Αφγανιστάν μπορεί να θεωρηθεί ο τρίτος πόλεμος οπίου.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΘΕ


"Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε το 50% των 680 Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στις 12 ημέρες που διαρκούν οι ισραηλινές επιδρομές και οι χερσαίες μάχες στη Γάζα, είναι γυναίκες και ανήλικοι."

Πόσα συμφέροντα διακυβεύονται και σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκουν οι Παλαιστίνιοι ώστε καμιά προσπάθεια ανθρωπιστικής βοηθείας δεν επιτεύχθηκε ακόμα?
Γιατί όλες οι κυβερνήσεις κλείνουν τα μάτια και γιατί εμείς απλά αλλάζουμε κανάλι? 


Ραδιοφωνική εκπομπή INFOWAR

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ

Πρώτη ανάρτηση για μένα στο blog και έχω να πω πως δεν γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Δύο λόγοι με κάνουν να γράφω με βαριά καρδιά. Ο πρώτος είναι γιατί είμαι άρρωστος και γράφω με πυρετό και ο δεύτερος είναι επειδή χθες πληροφορήθηκα, όπως όλοι, ότι ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας άλλως Αλ Καπόνε έχει συλληφθεί. Μαράζι αβάστακτο με τρώει, αφού μετά τον Ματσάκη και κάποτε τον νυν αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο ο Αλ(επιτρέψετε μου να τον λέω Αλ) ήταν η επόμενη σε σειρά επαναστατική μορφή στην νήσο ετούτη εδώ λοιπόν θέλω να καταγγείλω την αστυνομία που απομυθοποιεί έτσι ένα είδωλο. Καταδικαστέα είναι και η άρνηση της στο έτυμα του ειδώλου στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με τόση προσπάθεια και σχεδιασμό κανονικά έπρεπε να του δώσει πίσω την σουίτα στο απολλώνιο με μόνιμη σκάλα τούτη φορά για να φεύγει όποτε θέλει. Στο κάτω κάτω ο άνθρωπος ξεγέλασε μια ολόκληρη αστυνομία και αξίζει κάποιο σεβασμό.
Άτε αρκετά με τον Αλ πάμε σε μια είδηση που είδα πριν λίγο και με συγκλόνισε σε διπλωματικό επεισόδιο ενεπλάκη και πάλι ο Σάκης Ρουβάς αφού τραγούδησε σε Σέρβικο μουσικό ριάλιτι με συνάδελφο του που κατάγεται από τα Σκόπια και υποστηρίζει φανατικά την μετονομασία τους σε Μακεδονία. Άλλο σχόλιο από το εδώ ο κόσμος χάνεται και το τέτοιο κτενίζεται δεν μπορώ να βρω.
Τέλος να ευχηθούμε χρόνια πολλά στο συντρίμμι που χτες έκλεισε τα 22 του συντριμοχρόνια.