Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΠΥΡΟΒΟΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ



εικόνα από http://save.pblogs.gr/

Δηλώνω ότι σχεδόν μισώ τους κυνηγούς για αυτό ότι γράψω θα είναι σίγουρα άκρως υποκειμενικό και επιθετικό!

Είναι επικίνδυνοι, για τα ζώα, τα πουλιά και τους ανθρώπους.

Δεν κατανοώ γιατί έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν από ευχαρίστηση. Εφόσον δεν ψάχνουν θήραμα για να τραφούν δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης κυνηγών. Οι άνθρωποι σκοτώνουν για το αίσθημα της ικανοποίησης, με το όπλο νιώθουν ότι έχουν δύναμη στα χέρια τους για να πυροβολούν κάθε ζωντανό. Τι χαίρονται πιο πολύ να τρώνε τα θύματα τους ή να τα σκοτώνουν?

Ακόμα ένα θέμα με τους κυνηγούς είναι η αγένεια που τους χαρακτηρίζει προς την φύση. Εκτός ότι σκοτώνουν μέρος την πανίδας, τραυματίζουν και την φύση με την συμπεριφορά τους. Όπου επιτρέπεται και όπου επιτρεπόταν το κυνήγι είναι όλη η περιοχή γεμάτη φυσίγγια και σκουπίδια.

Είναι οικολογικά πλήρως ασυνείδητοι!

Update

Δεν γνωρίζω από επιστημονικής άποψης την συμπεριφορά των κυνηγών, αν αναπτύσσουν επιθετική συμπεριφορά, όμως γνωρίζω ότι αποκτούν φονικά όπλα και τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Τα θύματα τους μπορεί να είναι ακόμα και οι ταμπέλες. Κανένας (στην πραγματικότητα) δεν ελέγχει τον κυνηγό. Ούτε τι σκοτώνει, ούτε πόσα σκοτώνει, ούτε τι άφησε πίσω του.

Επίσης τι σημαίνει επιτρέπεται το κυνήγι? Προσωπικά το ερμηνεύω ως "ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΝΗΓΟΙ!" όπως το "Προσοχή Σκύλος".

Αν για κακή μου τύχη πάω σε ένα χωράφι ή σε ένα βουνό Τετάρτη ή Κυριακή πρέπει να τσιρίζω μήπως και με ακούσουν οι κυνηγοί για να μην δεχθώ καμιά αδέσποτη σφαίρα ή πολυ απλά να εγκαταλείψω την περιοχή. Άξιον απορίας είναι και πως αποφασίζεται μια περιοχή ως επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγίου. Είναι λογικό να υπάρχουν τέτοιες περιοχές πολύ κοντά σε κατοικίες?

Όπως και να έχει κάθε όπλο (προσωπικής χρήσης) ειναι φαλλικό σύμβολο, είναι ένδειξη ανδρισμού και σχεδιάστηκε για να σκοτώνει είτε για ευχαρίστηση είτε για προσωπικές υποθέσεις...


Δεν είναι ανδρεία να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα ζώα για το κέφι σου!

“Hunting is not a sport. In a sport, both sides should know they're in the game.”
- Paul Rodriguez

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα είχα την απορία αν οι κυνηγοί αναπτύσσουν επιθετικό χαρακτήρα (και) προς τους συνανθρώπους τους ή αν μέσα στο μυαλό τους το "άνθρωποι-ζώα" είναι πλήρως διαχωρισμένο.

Νομίζω να ρωτήσεις ενα ψυχολόγο και να κάμεις ένα update στο post. Το χρωστάς στο κονό σου :)

Με την 2η παράγραφο συμφωνώ πλήρως. Η εικόνα που παρουσιάζουν τα δάση μετά την επέλαση των κυνηγών εν πραγματικά στενάχωρη...

Να σε παραπέμψω σε ένα πρόσφατο post του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
(Διάβασε και τα σχόλια)
http://theopemptou.blogspot.com/2009/01/blog-post_14.html

Τέλος, η δική μου ταπεινή άποψη:

"Οτι σε ξυπνά η ώρα 3 το χάραμα, ΕΝΝΕΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ" :)

o shiros είπε...

Ελατε ρε παιδες δεν νομιζω οτι με το να εισαι κυνηγος εξ ορισμου αναπτυσεις επιθετικη συμπεριφορα. Αντιθετως, καποιος μπορει να πει οτι με το κυνηγι εξωτερικευεις την επιθετικοτητα σου αλλου(χωρις να λεω οτι να κυνηγας πουλια και αλλα πλασματα ειναι σωστος τροπος για εξωτερικευση της επιθετικοτητας) αντι στις σχεσεις σου με τους αλλους ανθρωπους. Ναι ισως αν ρωτησουμε ψυχολογους να μας πουνε οτι οι κυνηγοι εχουν αυξημενη επιθετικοτητα αλλα δεν νομιζω οτι το κυνηγι ευθηνεται για αυτο. Κατα την γνωμη μου η επιθετικη συμπεριφορα των κυνηγων (αν υπαρχει) πηγαζει περισσοτερο απο το σπιτι, την παρεα και την καθημερινοτητα. Οποτε οταν βαζεις οπλο (αρα και εξουσια) σε ενα ηδη προβληματισμενο ατομο σιγουρα το αποτελεσμα θα ειναι αν μη τι αλλο ασχημο.Τετιοι κυνηγοι ειναι αυτοι που δεν θα σεβαστουν το συναθρωπο τους,θα κυνηγησουν κοντα σε κατοικημενες περιοχες, θα θεσουν σε κινδυνο ζωες και το τελευταιο που θα σκεφτουν θα ειναι το περιβαλλον. Εδω νομιζω εχει παρεμβει το κρατος με νεα μετρα τα οποια βαζουν τους νεους κυνηγους πρωτα για μελετη και μετα απο εξετασεις για να παρουν αδεια οπλου. Τελος θελω να παιξω τον συνηγορο του διαβολου και να πω οτι δεν ειναι ολοι οι κυνηγοι ετσι, αντιθετως ενα μεγαλο ποσοστο ελπιζω κοντα στην πλειοψηφεια ειναι κυνηγοι με συνειδηση, και εχω δει αρκετους οι οποιοι ακολουθουν το γραμμα του νομου, μαζευουν τα σκουπιδια τους και γνωριζουν οτι για να μπορουν να συνεχισουν να κυνηγανε πρεπει να προστατευουν την φυση. Ειδικα σημερα που το κυνηγι ειναι ακομα πιο λιγο και λιγοστευει με το χρονο. Διαβασα σε αθρο στο πολιτη σημερα Σαββατο οτι οι κυνηγοι μεσω τον συλλογων τους ζητουν ποτιστρες και ταιστρες (ενεκα της ανοβριας) για την πανιδα και προτεινουν λυσεις για την προστασια του θηραματος.Πιστευω οτι οι οργανωμενοι κυνηγοι μισουν εξισου μαζι σου αυτους τους ασυνειδητους που θελουν να ονομαζωνται κυνηγοι (αλλα μονο κυνηγοι δεν ειναι) και που δινουν κακο ονομα σε ολους τους αλλους.

Ανώνυμος είπε...

@ Shiros: Αν και εν διαφωνώ στην ουσία με τα όσα λές, να σου διορθώσω μια λεπτομέρια. "οι κυνηγοι μεσω τον συλλογων τους ζητουν ποτιστρες και ταιστρες", οχι για την πανίδα γενικότερα, αλλά για το θήραμα τους που ελιγόστεψε και εν εχουν να παίζουν ;p

@ Terratsia: Τις τελευταίες 3 γραμμές της ανάρτησης σου... ελπίζω να τες έγραψες εν βρασμό :]

Κατ’αρχάς τι σημαίνει όπλο "προσωπικής χρήσης"; Όλα τα όπλα είναι ίδια και εδημιουργήθηκαν για να προσφέρουν είτε προστασία, είτε πλεονέκτημα στην διεκδίκηση (που δεδομένης της φύσης του ανθρώπου, κι αυτό προστασία είναι).

Επιπλέον, και αυτό με επιφύλαξη, επειδή διαισθάνομαι οτι χρησιμοποιείς τους όρους "φαλλικό σύμβολο" και "ανδρισμός" με δόση ειρωνίας (αν κ μπορεί να κατάλαβα λάθος), να σου θυμίσω οτι τα σύμβολα αυτά δεν εδημιουργήθηκαν απο τους ανδρες αλλά απο την κοινωνια.

Γιατί όσο εχρησιμοποίησαν οι άντρες τα όπλα, άλλο τόσο ελάτρεψαν οι γυναίκες τους άντρες με τα όπλα! :]

i Terratsia είπε...

χαχαχα ναι οι γυναίκες γοητευόμαστε από έτσι άντρες...

το προσωπικής χρήση έβαλα το γιατί εννοούσα τα όπλα που αγοράζει κάποιος από δική του πρωτοβουλία όχι πχ τα όπλα των αστυνομικών.

Εν αλήθεια έγραψα την εν βρασμό την τελευταία παράγραφο :) Υπερβάλλω το ξέρω (!) αλλά δήλωσα από την αρχή ότι σχεδόν τους μισώ τους κυνηγούς.

Έχει δόση ειρωνεία γιατί δεν είναι ανδρεία να σκοτώνεις ανυπεράσπιστα ζώα για το κέφι σου!

“Hunting is not a sport. In a sport, both sides should know they're in the game.”
- Paul Rodriguez

Ανώνυμος είπε...

Ston kyrio rotrikes pou eipen hutting is no spor kseroun tzai oi dkyo plevres oti en mes to gkeim. epia na paiksw ena lao tzai egliasa dioti itan glioros astrapi(epaizen edra tou) tzai eppesa hame allo lion na paixtw mes ta moutra. poushtolaos.

men akouw vlakeis gia tous kynigous egw eimai xortofilos an sas ksanadw na kamnete piknik pas to xorto en na sas gam.. ta patera sas, asyneideitoi. eidika an dw kanena na kopsei fkioro tha tou to mpiksw me to blog tou.

Asxolitheite re me themata sovara pou oti ysteria sa piaei laleite tin.

Ανώνυμος είπε...

χεχεχε :)

"Πάμπο Κολόσσι" επέτρεψε μου μιαν απορία. Όταν έππεσες χαμε ...εκτύπησες;

Αν εκτύπησες, καλην ανάρρωση.

Όταν γίνεις καλά, σε περιμένω να μου εισηγηθείς σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε στο blog.

Mεν με παρεξηγάς. Ελπίζω να σε ξαναδούμε δαμέσα ...αλλά με κανένα πιο νούσιμο σχόλιο :)

i Terratsia είπε...

Να του το μπήξεις φίλε pampo το φκιόρο όπου θέλεις! :)


Ίσως αν επυροβολούσες τα μούτρα σου να έβλεπες και εσύ το κυνήγι το ίδιο σοβαρά όπως το είδε και ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

@ simindirin

akxtypisa pas to sherin. Eperasen mou omwn twra, thekiou..

@ terastia

exw dkyo shipettous agapoula mou.
ena beretta politsiok kai ena baikal tou theiou mou.
kseroun me oulloi dakatw.

areskoun sou oi antres me opla?
forw parallagi amam kynigw.

i Terratsia είπε...

Η αναζήτηση γυναικών στο Διαδίκτυο είναι κοινωνικό πρόβλημα αλλά επειδή δεν θα ασχοληθούμε με το σοβαρό θέμα που θίγεις, προς το παρόν προσπάθησε να επιχειρηματολογήσεις για το κυνήγι.

Ανώνυμος είπε...

enatxei re kopella mou, hnta pou sou ekamame tzai ekames mas thn karkian mas kompo...

epeidh eimaste kynigoi diladi?

en tzai pollw paw...

i Terratsia είπε...

Ναι επειδή είσαστε κυνηγοί. Εξηγώ ακριβώς γιατί είμαι εναντίον του κυνηγιού.

Pampo θα επροτιμούσα να μεν επίενες καθόλου και να ήσουν μόνο χορτόφιλος :)

Sindrimin είπε...

e pampo, oso pio evgenika mporw, tzila to parakatw.