Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Αφγανιστάν: Η συζήτηση συνεχίζεται



Στοιχεία από UNODC

Αγαπητέ shiro!

Στο αρχικό ποστ σου συμπεραίνέις πως η κύρια αιτία της εισβολής των Αμερικάνων είναι το όπιο. Που στηρίζεις το συμπέρασμα σου? 
Εντούτοις σε σχόλιο σου αναφέρεις "το οπιο ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ για τα καλα μια μεγαλη πτυχη της εισβολης των αμερικανων στο αφγανισταν και οποτε μπορει να ονομαστει ΠΛΕΟΝ και εισβολη οπιου."

Δηλαδή εκ των υστέρων βρέθηκε η κύρια αιτία του πολέμου την οποία κατονομάζεις?



2 σχόλια:

i Terratsia είπε...

Έκανα νέα ανάρτηση αντί για σχόλιο για να βάλω και τα στατιστικά στοιχεία της παραγωγής όπιου. Δυστυχώς στα σχόλια δεν υπάρχει δυνατότητα φόρτωσης εικόνας.

o shiros είπε...

Καταρχας χαιρομαι που εβαλες τα στοιχεια και φεναιτε η ραγδαια αυξηση μετα το 00 που εγινε η εισβολη. Ναι δεκτο οτι η κυρια αιτια της εισβολης δεν ηταν το οπιο, στο σχολιο εκανα λαθος επρεπε να γραψω κατοχη και οχι εισβολη. Οσο για το αρχικο ποστ πουθενα δεν γραφω οτι ηταν η κυρια αιτια εισβολης.μιλω για πολεμο οπιου και ο πολεμος δεν ειναι μονο η εισβολη. Ο πολεμος συνεχιζεται εδω και δεκα χρονια και αυτο κατα την γνωμη μου οφειλετε σε μεγαλο ποσοστο στο οπιο. Αφου αφενος οι ταλιμπαν στηριζονται οικονομικα σε αυτο ενεκα του οτι ειναι ο μοναδικος τους οικονομικος πορος. Ενω οι αμερικανικες εταιριες και οι αλλοι λαθρεμποροι, απο την αλλη το βρισκουν πιο φτηνα απο παντου και το εκμεταλλευονται. Αν δεν υπηρχε το οπιο οι αφγανοικαι ο πολεμος θα ειχαν τελιωσει απο τον πρωτο χρονο για να μην πω μηνα σιγουρα παντως οχι δεκαετια. Γι΄αυτο θεωρω τον πολεμο αυτο σαν πολεμο οπιου αν και ομολογω οτι ειναι λιγο ακραια ονομασια.