Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Εσύ ποιός transformer είσαι ;

Εστείλαν μου στο facebook ένα application επονομαζόμενο, "which transformer are you?"

Και επειδή, μικρός κι εγώ τότε, είχα σαν όλα τα μωρά ένα θέμα με τα “transformers”, έκατσα κι εσυμπλήρωσα το σχετικό ερωτηματολόγιο να δώ τελοσπάντον ποιός transformer είμαι (θυμούμαι οτι εταυτίζουμουν λλίον παραπάνω με έναν κιτρινούη που εγίνετουν αυτοκίνητο... λές να’ταν κισμετ;!).


Ένιγουεϊ... τα πολλά λόγια εν φτώχεια. Τελικά εν ήταν κισμετ! Το αποτέλεσμα εν μου έφκαλε τον κιτρινούη αλλά έναν άλλο ...παράξενο ...πρώτη φορά τον θορώ! Θα τον ονόμαζα "robo-katsoshirous" αν ήταν στο χέρι μου αλλά δυστυχώς επρολάβαν με άλλοι στα βαφτίσια. Ο τύπος ονομάζεται "Primus" Όνομα βαρύ σαν ιστορία! (ναι, ξέρω, το δικο μου όνομα εν καλλύττερο).


O Primus


Κυριολεκτικά όμως, τούτος ο τύπος ο Primus, έχει μεγάλην ιστορία. Ξέρω το γιατί έψαξα το. Μιλούμεν, στην μυθολογία των transformers εν κάτι σαν «ο Θεός»! Ναί! Έχουν και τα ρομπότ Θεό. Και έχουν και «διάβολο». Που εν επίσης ρομπότ! Και μάλιστα εν ο αδερφός του Primus, o "Unicron"!


...τα υπόλοιπα, επειδή ξέρω οτι καίγεστε, διαβάστε τα δαμέ



...Πάντως εγώ εν τα θυμούμαι τόσον πολύπλοκα τα πράματα τότε. Εσείς θυμάστε τα;


...Αλόπως εν που τότε που μας εδείχναν κάθε 2 επεισόδια το 1 σε επανάληψη!!! Γι’αυτόν έχασα τη ροή!!! :/



Υ.Γ.

Ναι... προσπαθώ να αποφύγω πολλύ διάβασμα.

Και ναι, ΦΥΣΙΚΑ προτιμώ να μελετώ την ιστορία των transformers!

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Αnd Τhe Οscar Goes To....


Όταν εδραπέτευσεν ο Κίτας είπαμεν ούλλοι ότι τούντα πράματα εν γίνουνται ή βασικά γίνονται μόνο στην Κύπρο. Και όμως κυρίες και κύριοι έχουμε διεψευθεί πλήρως.

Σήμερα μόλις, έναν ελικόπτερο εκατέβηκε έτσι χαλαρά μέσα στην φυλακή του Κορυδαλλού, έπιασεν δκίο φιλακισμένους και έφυεν. Αν το άκουε τούτο ο Michael Scofield και εκαταλάμβαινε ότι δαμέ εν τόσο εύκολο να φύεις που την φυλακή, ήταν να ετράβαν τα βυζιά του που έκαμε και τρείς κύκλους επεισοδίων όσπου να καταφέρει να δραπετεύσει. Το πιο γελείο όμως εν ότι πριν 2,5 χρόνια οι ίδιοι κρατούμενοι εξαναδραπετεύσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ακόμα πιο τραγελαφικό εν το ότι απο τότε οι αρχές της φυλακής επήραν αυστηρά μέτρα για να μεν την ξαναπάθουν.

Οπότε Κίτα καταλαβαίνεις, έφαες σκόνη. Η νέα απόδραση έχει και καλύτερο σενάριο και καλύτερη σκηνοθεσία και πιο μεγάλο προυπολογισμό. Και στέλνει τον Κίτα για σμιλί. Μιας λοιπόν που σήμερα εν και τα Όσκαρ διούμεν το Όσκαρ καλύτερης απόδρασης στην απόδραση του Κορυδαλλού. Όσο για σένα Κίτα δυστυχώς δεν μπορώ να σου βάλω περισσότερο από τγια (που λαλεί και ο τριανταφυλλίδης).

Το Prison Break 2 εν κλάσης ανώτερο που το 1 του Κιτα. Και αν κρίνουμεν που την ιστορια, και να τους πιάν πάλε μετά που 2,5 χρόνια εν να έχουμε και τρίτο κύκλο. Μην χάσετε την συνέχεια στις οθόνες σας. Για μια τουλάχιστον εβδομάδα, κάθε βράδυ στις 8 και σε πολλά παράθυρα!

"AND THE WINNER IS"


Και ΝΑΙ φίλοι και φίλες, σωστά υποψιάζεστε...


Έφτασε επιτέλους η μεγάλη στιγμή!

Ο διαγωνισμός που έδωσε νέο νόημα στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, που παρακίνησε εκατομύρια ανθρώπους να ξαπολήσουν το sudoku και να σκέφτονται 2στιχο, που έκανε διάσημη την Κύπρο στο Hollywood,στο Bollywood, στην Τεχεράνη και στην Κόκκινη Πλατεία ...ο διαγωνισμός που έκανε τα τσιαττιστά διαγαλαξιακό trend ανακοινώνει απόψε τους νικητές του!

Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Χάρη στην τεράστια, πρωτοφανή συμμετοχή, η διεύθυνση του blog, απο κοινού αποφάσισε την επίδοση εκτός, απο το μεγάλο βραβείο, και "ειδικού βραβείου φανατικής συμμετοχής".

2 βραβεία δηλαδη!

Φτάνει όμως λόγια. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

To 1o ΓΑΜΑΤΟ, ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ του διαγωνισμού, απονένεται σ’αυτόν/ήν εδώ

Το 2ο, "ειδικό βραβείο φανατικής συμμετοχής", απονέμεται σ’αυτόν/ήν εδώ!


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΕΣ!!! ΚΕΡΝΑΤΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ!!!

*οι νικητές του διαγωνισμού παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τους blogoδεσπότες για τις λεπτομέριες που αφορούν την τελετή βράβευσης.


*...για το είδος του βραβείου, θα επανέλθω μετά την τελετή βράβευσης, μαζί με αποκλειστικές φωτογραφίες :)



Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

EN ΠΑΜΕΝ ΚΑΛΑ !



Εκαταδικάσαν με επιστολήν τους «τις αλλαγές που έχουν γίνει στο βιβλίο της ιστορίας». Εδηλώσαν έντρομοι πως τέθκειες αλλαγές «οδηγούν στην αυτομαστίγωσή μας ως Ελληνοκύπριοι». Τζαι ούλλα τούτα, πριν καν συσταθεί η επιτροπή που θα συζητήσει για αλλαγές (!)

Εκάμαν ολοκληρο θέμα οτι στο English School γίνεται προσπάθεια αλλίωσης της ελληνοχριστιανικής μας παιδείας! Ναι, στο English School! Είπαν μας ακόμα οτι η σχολή καταλύει το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών να αναρτούν εικονίσματα στους τοίχους (!) τζαι σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, απαγορεύουν μέχρι και το σταυρουδάκι στο λαμό (!)

Εντόπισαν παραχάραξη της ιστορίας σε εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για τα ονομαστήρια του Μακαρίου. Για «εξτρεμιστικές ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις» εμίλησεν ο Υπουργός τζαι τούτον εθεωρήσαν το αδιανόητο. Μια βδομάδαν που επαουρίζαν στα ράδια τζαι τες τηλεοράσεις. Είπαν για τον υπουργό, είπαν για τον έναν, είπαν για τον άλλο, τελικά υποδείξαν τους τα αυτονόητα τζ’εσιωπήσαν. Ο δε τερατσιότερος, ο ογκολυθέστερος της σινοπαρτζιας, ομολόγησεν μετά που μέρες πως δεν εμπήκεν καν στον κόπο να διαβάσει την εγκλύκλιο. «Τον άνδρα τον ξέρω πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να διαβάσω μερικά πράγματα. Μου είναι περιττά. Ξέρω πώς σκέφτεται, ξέρω πώς ενεργεί» είπεν.

Ωρύουνταν τζαι ετραβούσαν τα βυζιά τους γιατί τάχα μου σε θεατρικό έργο που επαρακολούθησαν οι εγκλωβισμένοι μαθητές του Ριζοκαρπάσου υπάρχει η φράση «χέστηκα για την πατρίδα» (ή «χέστηκα για τους προγόνους», αναλόγως του ποιός φώναζε στην τηλεόραση, εδίαν τζαι διαφορετική φράση στην δημοσιότητα). Έστησαν καυγά περι «απαξίωσης της συλλογικής εθνικής ταυτότητας» Είπαν μας οτι στο έργο «ενθαρρύνονται οι ερωτικές σχέσεις με νεαρούς έποικους» (!). Γενικα είπαν μας οοοοτι μαλακία εμπορούσαν να φανταστούν τζαι μετά επιάν να θκιεβάσουν τζαι το σενάριο. Η φράσεις του σατανά, εννοείται, άφαντες!

Προχτές πάλε, ανιχνεύσαν συνωμοσία απο μέλη της εθνικής φρουράς. Απο μέλη της ΣΜΕΦ συγκεκριμμένα! Βέβαια! Στόχος της συνωμοσίας ήταν ακούεις η γελοιοποίηση του εθνικού μας ύμνου μέσω αδιανόητων μουσικων λαθών κατά την εκτέλεση του σε εκδήλωση. «Έκαναν και πρόβα για να παίξουν τον Ύμνο έτσι» μας είπαν και απαίτησαν να λογοδοτήσει ο διοικητής της ΣΜΕΦ ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής!



Τούτα ούλλα, εν μόνο όσα εσυγκράτησα τον τελευταίο 1 μήνα...

Τζαι τωρά θέτω το μεγάλον ερώτημα:

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΑΠΟΨΗ” ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΝΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΙ ΕΝ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΔΙΚΑΙΟ Ή ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ;;; ΟΕΟ;

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

MΕΓΑΣ ΣΕΞΟΥΛΙΑΡΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ* !!!



(*γιατί πρώτα φκέννει η ψυχή και μετά το χοούι)




Κοντέφκει το Valentine´s φίλοι και φίλες! Λοβ ις ιν δι έαρ!


Τζαι παρόλο που φέτος κόφκω single, αισθάνομαι ένα απίστευτο, ασυμμάζευτο urge να ξοθκιαστώ (η δύναμη της συνήθειας).

Τρώει με η πούγκα μου! Πρέπει να κάμω δώρο!

Τζαι γι’αυτό τι εσκέφτηκα εγώ που σας αγαπώ και σας νοιάζομαι;

Θα κάμω ένα δώρο σε έναν από εσάς!
Τι δώρο ακόμα εν εσκέφτηκα αλλά εσκέφτηκα σε ποιόν.



ΠΡΟΚHΡYΣΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!


Αναζητώ δίστιχα με τον πιο ρομαντικό 1ο στίχο και τον λιγότερο ρομαντικό 2ο στίχο που μπορείτε να σκεφτείτε. Έγκυρα θα θεωρηθούν δίστιχα γραμμένα στην ελληνική γλώσσα ή στην κυπριακή διάλεκτο.


Το πιο ευφάνταστο δίστιχο , διόρθωση, το δίστιχο που ένα μου αρέσει παραπάνω, θα βραβευτέι με το πέρας του διαγωνισμού.


Υ.Γ.
Η ιδέα με το δίστιχο έννεν ακριβώς δική μου, εστείλαν μου ένα mail ότι τάχα κάτι τέθκειο επροκήρυξεν τζαι η WASHINGTON POST. Ένιξέρω, εν το έψαξα.

Y.Γ. 2
Για το είδος του δώρου, την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού τζαι ότι άλλο άφηκα πίσω, θα επανέλθω με update μετα από σκεψη. Ή μπορει να μεν επανέλθω. Ή μπορεί να επανέλθω χωρίς να προηγηθεί σκέψη. Εννα δείξει.

Υ.Γ. 2,5
MAKE LOVE!

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Athens: things we have learned

  • Μάθαμε για το έθιμο της απεργίας/διαδήλωσης.

Αναβιώνει κάθε εβδομάδα, κυρίως τις Τετάρτες αλλά πολύ συχνά και Πέμπτες και Τρίτες.

                                 

  • Μάθαμε ότι τα πεζοδρόμια δεν φτιάχτηκαν για τους πεζούς.

Αλλά για να παρκάρουμε αυτοκίνητα και μηχανές, για να τοποθετούμε τραπέζια, για να εκθέτουν οι καταστηματάρχες και οι μαύροι το εμπόρευμα τους, για να φτύνουν οι γέροι και για να χέζουν οι σκύλοι.

 

  • Μάθαμε να βρίζουμε καλύτερα.

Καλύτεροι δάσκαλοι υβρεολογίας είναι οι κάθε λογής οδηγοί (ελπίζω να μην αδικώ κάποια άλλη κοινωνική ομάδα). Ανακαλύψαμε ότι η «χριστοπαναγιά» είναι είδος βρισιάς. Επίσης η πιο συχνή φράση είναι: «Ρε Μαλάκα» και για αυτό μάθαμε που είναι συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι μαλάκες του κόσμου.

 

  • Μάθαμε πως εδώ ανθεί το επάγγελμα του ζητιάνου.

Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σου ζητήσει λεφτά απεξαρτημένος/εξαρτημένος ναρκομανής, ανήμπορος, άπορος κτλ στο λεωφορείο, στο τρένο ή οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς παρά να σου ζητήσει ελεγκτής το εισιτήριο σου.

(Απόδοση στοιχήματος 20:1)

 

Θέλω να τονίσω ότι παρατήρησα κορεσμό στο επάγγελμα. Μια φορά στο τρένο σε κάποια στάση αποβιβάστηκε από το συρμό ένας κατ’ επάγγελμα ζητιάνος και επιβιβάστηκε αμέσως άλλος συνάδερφος του. Δεν φαντάζεστε την απογοήτευση του τελευταίου όταν έμαθε πως ο λόγος που δεν του έδιναν τίποτα, δεν ήταν επειδή όπως χαρακτηριστικά είπε «καβούρια έχετε στις τσέπες?» αλλά επειδή επρόλαβε άλλος τα ψιλά!

 

Υποθέτω αυτός ο κορεσμός στο επάγγελμα αποτελεί  μια από τις βασικές αιτίες του φαινομένου εμφάνισης Ελλαδιτών ζητιάνων στην Κύπρο.

 

Προτείνω κάποιαν Τετάρτη να κάμουμεν διαδήλωση για να ξιτιμάσουμε τους συγκεκριμένους (ίσως σε κάποιο πεζοδρόμιο :LoL)

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

"ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ 69!"


Είπεν ο κ. Πέτρος Ξενοφώντος ( Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών):

«Η δημοπρασία αριθμών εγγραφής είναι μια νέα διαδικτυακή εφαρμογή που δίνει το δικαίωμα στον πολίτη ο ίδιος να επιλέξει αριθμό. Οι αριθμοί που θα υπολείπονται από την χιλιάδα που βρίσκονται σε δημοπρασία θα επιστρέψουν πίσω και θα δοθούν πάλι τυχαία σε εκείνους που θα προσέλθουν στο τμήμα για την εγγραφή του αυτοκινήτου του. ...Εκτός δημοπρασίας τειθενται οι αριθμοί 1369 και 666 όπως άλλωστε είναι και το διάταγμα που καθορίζει τον πλειστηριασμό»


Eίπεν ένας ωραίος ακροατής σήμερα το πρωί στο Κανάλι-6:


«Καλάν, έστω οτι υπάρχουν άνθρωποι προκατελημμένοι απέναντι στο 666 τζαι το 13. Να το δεχτώ.

Το 69 όμως γιατί απαγορεύτηκε; Τί το μεμπτό υπάρχει στον αριθμό 69;

Παραπέμπει σε πράξεις πρόστιχες και ανίερες θα μου πείς.

Ε μα τότε, με την ίδια λογική, το 696 τζαι το 969 πρέπει να καούν το πύρ το εξώτερον! ...Σωστά; »

Και συνεχίζει...

«Άσε που, ο αριθμός τούτος, ίσια-ίσια προβάλλει το αίσθημα της αλληλεγκύης· τον αλληλοσεβασμό τζαι την αλληλοκατανόηση ανάμεσα στο ζευγάρι τζαι κατά συνέπεια στην κοινωνία!»

Σωστός ο παίχτης!   :)


Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ

Είχα σκοπό να γράψω για την κλωνοποίηση σκύλου στην Κορέα (ειδικότητα βλέπετε). Εντούτοις απλά πληροφορώ τους αναγνώστες ότι τώρα η εταιρεία έβγαλε προσφορά και ενώ όλα τα κάνει δίπλα μείωσε τις τιμές κατά το ήμισυ. Έτσι τώρα πληρώνετε ένα παίρνετε δύο, για να μπορείτε να αποκτήσετε αμέτρητες Λασση, και ένα και δύο και τρία και τέσσερα άμα λάχει.

Επειδή όμως τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από εμάς (ρίξαμε και τους ρυθμούς ένεκα εξεταστικής). Χθες λοιπόν έμαθα ότι ο Άνθιμος (βλέπε Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης) κήρυξε από άμβωνος ότι οι εξεγέρσεις των αγροτών και γενικά των εργαζομένων "δεν είναι ευλογημένα πράγματα". Βέβαια δύσπιστος ων, είπα θα είναι δημιούργημα δημοσιογράφων (ο Αυτιάς δεν είναι και άτομο εμπιστοσύνης) ώσπου το άκουσα με τις αυτάρες μου και μου πέσαν τα λιγοστά μαλλιά θα γίνω λοιπόν Κασσάνδρα και θα προμηνήσω τα κακά που έπονται:
1) Αφορισμός όλων των αγροτών των μπλόκων.
2) Τέρμα στα κόλλυβα γιατί περιέχουν αγροτικά προϊόντα.
3)Αφορισμός όλης της Κρήτης γιατί οι αγρότες εκεί διαμαρτύρονται ακόμα.
4)Αφορισμός της Θώδη και των λοιπόν άλλων μαϊντανών που για να τους παίξει το Show Biz News πήραν το μέρος των αγροτών και ανέβηκαν πάνω στα τρακτέρ.
5)Μαύρα πένθιμα ρούχα στις εικόνες κάθε 1η του Μάϊ πενθώντας όλες τις προηγούμενες εξεγέρσεις των εργαζομένων.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

“Disneyland της Μεσογείου”


Σπάσιμο! Πάνω που εχάρηκα οτι ενα μας κάμουν τζ’εμάς μια Disneyland, πάνω που ενόμιζα πως out of nowhere ενα εκπληρωθεί τζ’εμένα το μεγάλο παιδικό μου όνειρο (και μάλιστα χωρίς να υποχρεωθώ που τον καλό θεούλλι), μαθαίνω πως πρόκειται για ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! Παίζουν καλέ μου με έτσι πράματα;;;

Όταν λέν «Disneyland της Μεσογείου» ακούεις τζ’εσού, εννοούν «ως άλλη Disneyland της Μεσογείου».

Tστστς... Οποία ανευθυνότης!

Όταν έχουμε να κάμουμε με τέθκια ευαίσθητα θέματα, νομίζω ενδείκνυται κάποιος πιο ευαίσθητος χειρισμός, σωστα;

 

Ένιγουεϊ... Τουλάχιστον η είδηση έννεν τέλεια «φo». Η ανέγερση του εν λόγω θεματικού πάρκου πράγματι συζητείται. Κάτι Ρώσσοι λαλούν πως θέλουν να το χτίσουν, για να φέρνουν άλλους Ρώσσους να παίζουν μέσα τα καλοτζαίρκα. Μάλιστα ενα ονομάζεται "Πυγμαλίων και Γαλάτεια" τζαι ο χαρακτήρας του ενα εν εμπνευσμένος  που τη μυθολογία τζαι την Κυπριακήν ιστορία (Νο Disneyland βέβαια, αλλά άτε)

Τζαι φαίνεται ναν όντος μεγάλο έργο. Ενα εργοδοτεί ακούεις 3000 πλάσματα τζαι ενα έχει ξενοδοχείον 5άστερο, θεματικό πάρκο, water park, σινεμά, θέατρα, αμφιθέατρα, γήπεδα, χιονοδρομικό κέντρο, καταρράκτες, πάρκο περιπέτειας, καταστήματα, σπα, χαμάμ, ρωμαϊκά λουτρά, και μουσείο... Μάσσιαλλα!  Τζαι ζητούν δια την ανέγερσην του  800 (+-2) σκάλες στη Νεκρή Ζώνη στην περιοχή της Πύλας. Ναν δικοινοτικό!

 

...Εντομεταξύ έτσι καθώς γράφω γεννιούνται μου κάποια σοβαρά ερωτήματα:

Α) Όταν λεν εμπνευσμένο που την Κυπριακή Ιστορία, ποιάν ιστορία εννοούν;;; Πρίν ή μετά την αναθεώρηση του υπουργείου!;

Β) Οι 3000 εργοδοτούμενοι θα μπορούν να εξασκήσουν το αναφαίρετο τους δικαίωμα να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στον χώρο του πάρκου;

Γ) Οι 800 αυτές σκάλες θα θεωρηθούν Ρώσσικη Βάση;

Δ) Αν όχι, ο κύριος Ματσάκης θα μπορεί να διαδηλώνει εκει;

Ε) Αν ναί, θα μπορούν να στήνουν σατανικές κεραίες και να πυροβολούν τα σύννεφα μας για να μεν βρέχει;

ΣΤ)  Γιατί μετά το "Ε" εν το "ΣΤ" τζαι όι το "Ζ";

Ζ) Αν δεν βρέχει πώς θα γεμώσουν τόσες πισίνες; Θα φέρουν νερό με πλοία απο την Ρωσσία ή θα κάμουν πλωτή μονάδα αφαλάτωσης;

Η) Και στις 2 περιπτώσεις, η ανάθεση θα γίνει με διαφανείς διαδικασίες η με μίζα;

Θ) Τζαι κατά τον λόον, ποιός, που, πότε και κάτω απο τί συνθήκες αποφάσισε να αναλάβουν τούντο έργον ούλλο οι κολλητοί του Χριστόφκια;  Υπήρξεν διαγωνισμός; Μυρίζομαι λάδωμα!


...σαν να μεν το βλέπω να ολοκληρώνεται επιτυχώς το έργο.