Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

EN ΠΑΜΕΝ ΚΑΛΑ !



Εκαταδικάσαν με επιστολήν τους «τις αλλαγές που έχουν γίνει στο βιβλίο της ιστορίας». Εδηλώσαν έντρομοι πως τέθκειες αλλαγές «οδηγούν στην αυτομαστίγωσή μας ως Ελληνοκύπριοι». Τζαι ούλλα τούτα, πριν καν συσταθεί η επιτροπή που θα συζητήσει για αλλαγές (!)

Εκάμαν ολοκληρο θέμα οτι στο English School γίνεται προσπάθεια αλλίωσης της ελληνοχριστιανικής μας παιδείας! Ναι, στο English School! Είπαν μας ακόμα οτι η σχολή καταλύει το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών να αναρτούν εικονίσματα στους τοίχους (!) τζαι σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, απαγορεύουν μέχρι και το σταυρουδάκι στο λαμό (!)

Εντόπισαν παραχάραξη της ιστορίας σε εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για τα ονομαστήρια του Μακαρίου. Για «εξτρεμιστικές ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις» εμίλησεν ο Υπουργός τζαι τούτον εθεωρήσαν το αδιανόητο. Μια βδομάδαν που επαουρίζαν στα ράδια τζαι τες τηλεοράσεις. Είπαν για τον υπουργό, είπαν για τον έναν, είπαν για τον άλλο, τελικά υποδείξαν τους τα αυτονόητα τζ’εσιωπήσαν. Ο δε τερατσιότερος, ο ογκολυθέστερος της σινοπαρτζιας, ομολόγησεν μετά που μέρες πως δεν εμπήκεν καν στον κόπο να διαβάσει την εγκλύκλιο. «Τον άνδρα τον ξέρω πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να διαβάσω μερικά πράγματα. Μου είναι περιττά. Ξέρω πώς σκέφτεται, ξέρω πώς ενεργεί» είπεν.

Ωρύουνταν τζαι ετραβούσαν τα βυζιά τους γιατί τάχα μου σε θεατρικό έργο που επαρακολούθησαν οι εγκλωβισμένοι μαθητές του Ριζοκαρπάσου υπάρχει η φράση «χέστηκα για την πατρίδα» (ή «χέστηκα για τους προγόνους», αναλόγως του ποιός φώναζε στην τηλεόραση, εδίαν τζαι διαφορετική φράση στην δημοσιότητα). Έστησαν καυγά περι «απαξίωσης της συλλογικής εθνικής ταυτότητας» Είπαν μας οτι στο έργο «ενθαρρύνονται οι ερωτικές σχέσεις με νεαρούς έποικους» (!). Γενικα είπαν μας οοοοτι μαλακία εμπορούσαν να φανταστούν τζαι μετά επιάν να θκιεβάσουν τζαι το σενάριο. Η φράσεις του σατανά, εννοείται, άφαντες!

Προχτές πάλε, ανιχνεύσαν συνωμοσία απο μέλη της εθνικής φρουράς. Απο μέλη της ΣΜΕΦ συγκεκριμμένα! Βέβαια! Στόχος της συνωμοσίας ήταν ακούεις η γελοιοποίηση του εθνικού μας ύμνου μέσω αδιανόητων μουσικων λαθών κατά την εκτέλεση του σε εκδήλωση. «Έκαναν και πρόβα για να παίξουν τον Ύμνο έτσι» μας είπαν και απαίτησαν να λογοδοτήσει ο διοικητής της ΣΜΕΦ ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής!



Τούτα ούλλα, εν μόνο όσα εσυγκράτησα τον τελευταίο 1 μήνα...

Τζαι τωρά θέτω το μεγάλον ερώτημα:

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ “ΑΠΟΨΗ” ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΝΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΤΙ ΕΝ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΔΙΚΑΙΟ Ή ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ;;; ΟΕΟ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Rania:
ntaxi, to E.S panta organwmeno, exoun j site pou m ila gia ta issues tous! OI GONEIS! OI OI MATHITES! :s Egeloun 3 meres meta pou to eida.... :p