Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΑΧ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!!!!!

Το σημερινό ποστ είναι για όσους βάρεσε η κρίση κατακέφαλα, για να παρηγορηθούν πως υπάρχουν και χειρότερα, και για όσους ακόμα να την νιώσουν στο πετσί τους, για να δουν πόσο τραγικά είναι τα πράγματα στον έξω κόσμο.

Προχτές λοιπόν διάβασα την είδηση που συγκλόνισε ολόκληρο το είναι μου, και χωρίς πολλά πολλά την παραθέτω:

"Άραφτος θα μείνει ο Λένιν ένεκα της κρίσης"

Το κουστούμι του Λένιν κανονικά αλλάζει κάθε 3 χρόνια και είναι ειδική παραγγελία από Πολωνούς ράφτες και από πρώτης ποιότητας μετάξι, (το αγαπημένο του). Φέτος όμως το ταμείο που ανάλαβε να συντηρεί το μαυσωλείο του, αδυνατεί να αγοράσει καινούριο κουστούμι. Φτώχεια καταραμένη βλέπετε. Αναγκαστικά, ο μεγάλος ηγέτης θα υπομείνει την so out of fashion - 2006 ενδυμασία του, για τουλάχιστον άλλα 3 χρόνια!

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Aφεντικά και δούλοι, σκατά γίναμε ούλοι!

Προχτές το μεσημέρι, επέτυχα στο MEGA μιαν εκπομπή με θέμα τον ρατσισμό στην Κύπρο. Εφκάλλαν που λέτε οι παρουσιαστές στον αέρα τηλεφωνικές γραμμές για να ακουστεί η φωνή του Κύπριου πολίτη για το φλέγον τούτο θέμα και ήβρα κι εγώ την ευκαιρία να σημειώσω ορισμένες πετυχημένες «φωνές» (απο 10 λεπτα παρακολούθησης):

«Επήετε τελευταίως κανένα Σάββατο στην Λήδρας; Αλλοδαποί πάνω, κάτω, να μιλούν δυνατά... Έν νιώθεις καλά ως Κύπρια να πάεις».

«Διαφωνώ πλήρως με την λέξη ρατσιστές ! Εμείς έιμαστεν απλά φοβησμένοι. Κινδυνεύει η ζωή μας. Οι παραπάνω έτσι ένι. Αδίστακτοι!»

«Το να σου ανοίξουν την κεφαλή με μια σωλήνα εν όπως το να πίνουν έναν ποτήρι νερό. Εν η φύση τους τούτους».

«Ο Κυπράιος έχει αποδείξει οτι είναι πονόψυχος. Και τρόφιμα στέλλουμεν τους άμα πεινούσιν, και που ούλλα. Μήπως να διερώτηθόυμε αν για την κατάσταση φταίν αυτοί;;»

«Ρατσισμός βεβαίως υπάρχει! Όμως απο τους αλλοδαπόυς προς τους Κυπραίους! Και λαλώ σας το, ακόμα τα βάσανα μας εν πίσω!»

...


Μετά εδείξαν ένα ρεπορτάζ όπου ένας δημοσιογράφος εγύριζεν και ερώταν τυχαία (τονίζω) αλλοδαπούς αν βιώνουν ρατσισμο στην Κύπρο. Πρέπει να ερώτησεν 5 ή 6 άτομα. Προσπερνώ το οτι οι μισοί εφατσάραν μου δυτικοευρωπάιοι και σας λέω λοιπόν πως ΔΕΝ ΕΒΡΕΘΗΚΕΝ ΕΝΑΣ να απαντήσει ΝΑΙ. Ούλλοι τους ΟΧΙ.

Ρατσισμός στην Κύπρο ολάν;

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

ΑΡ ΓΙΟΥ ΚΚΙΝΤΙΝΓΚ ΜΙ;;;

...Εμεις ολάν είμαστεν περίτου που Σουιδία!

...Εμείς είμαστεν το «όλοι οι λαοί του κόσμου ενωμένοι σέρνουν τον χορό σε ένα πολυπολιτισμικό γαϊτανάκι» in flesh n bones!

Eν με πιστεύκετε; Να σας διηγηθώ ευτύς τώρα έναν περιστατικό που μου έτυχε προσφάτως, να με πιστέψετε.

Τα παρακάτω άκουσα τα να τα λαλεί μια κυρία, δημοτική σύμβουλος (με τις ευλογίες μάλιστα του ΑΚΕΛ – trivia knowledge), σε τόνο «άδετε ίνταμπου σκέφτηκα εγώ η πολλοπάιτη!» συζητώντας με άλλες κυρίες σε κάποια εκδήλωση που έτυχε να παρεβρίσκομαι:

«Μάνα μου, έννεν τούτες να τες εμπιστεύκεσαι. Φέρνεις τες που τα μαύρα ανάθεμα, ντύνεις τες, διάς τους φαϊν να φάν τζαι έρκουνται μιαν καλήν ημέρα τζαι θέλουν να σε καβαλλητζέψουν. “Κυρία είμαι άρρωστη”, “κυρία πονώ την πλάτη μου”, “κυρία γίνεται να πιάσω το ρεπό μου σήμερα;” τζαι άλλα που τούτα. Εν τα ξέρω ενόμισες; Επάθαμεν τζ’εμείς τζαι εμάθαμεν. Τωρά όμως, έφέραμεν μιαν Ινδή, τζαι εκάμαμεν μαζί της συμφωνία. Διώ της αλλο 10 λίρες παραπάνω την εβδομάδα με τον όρο να μεν δικαιούται να πιάνει ρεπο. Να μινίσκει πάντα μέστο σπίτι. Έτζιεν οτι την έχουμεν συνέχεια ανάγκη. Αλλα στα ρεπό τους που φκενουν, παν τζαι βρίσκουν η μια την άλλη τζαι εν τζιαμέ που τες αππώνουν τζαι βάλλουν τους ιδέες. Ενώ τωρά, όποτε θέλει να ξεκουραστεί, έχουμεν της την κάμαρη της, την τηλεόρασην της, μια χαρά. Άλλην ανάγκην εν εχει».


τα κακοποιά στοιχεία επι το έργο



Υ.Γ.

Η λέξη της ημέρας, «ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ»

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Εφευρετικότητα...


Στο δρόμο για τον Ακάμα 







Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

(update) PASKA IS ON THE WAY

Ήρτεν το πάσκα, δηλαδή το παχουλό αρνί (άσπρο και παχύ των κυπραίων το καμάρι, που αγοράζουμε που τες μεγάλες υπεραγορές τα «ελληνικά» γάλακτος ιμίσιημου), τα πολύχρωμα αφκά (άκουσα πως φέτος για βιολογικό βάψιμο αφκών εφέραν στην αγορά κάτι φύκια? της θάλασσας σε τριπλάσια τιμή που τες γνωστές κόκκινες ρίζες), οι γνωστές χωρκάτικες φλαούνες και τα στομάχια μας που ταλαιπωρούνται από νηστεία σε νηστεία :p

Η γιαγιά μου λόγω ηλικίας εν αντέχει την νηστεία αλλά ο επιμένων πέφτει άρρωστος μια μέρα πριν την ανάσταση. Για την πνευματική αγαλλίαση αρκετοί νηστεύκουν μερικές μέρες για να κοινωνήσουν μες την μεγάλη βδομάδα, όπως κάμνουν και μες τα χριστούγεννα και άτε σε καμιάν άλλη μεγάλη γιορτή. Ούλον τον άλλο καιρό δεν επιτάσσεται.

 Γεμώνουν οι εκκλησίες με στολισμένους και κυρίως στολισμένες γεμάτες διάθεση για κοινωνικές συναναστροφές. Μαθαίνεις τους ξένους γαμπρούς, βλέπεις τα κοπελούθκια να μεγαλώνουν και να πολληνίσκουν. Το κορυφαίο είναι το νέο έθιμο εορτασμού της ανάστασης, τα πυροτεχνήματα. Ψάλλουν το «Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας…» και μέρος του κόσμου θωρεί και περιχαρίζεται τα πυροτεχνήματα στην καλύτερη περίπτωση ίσια πάνω αν όι με γυρισμένη την ράσιη του στον παπά.


***Λόγω έντονης κριτικής στο πόστ συμπληρώνω...

Αυτά που περιγράφω είναι η κατάσταση που βιώνω κάθε Πάσχα. Τα ίδια και τα ίδια βλέπω τα κάθε χρόνο. Δεν κρίνω αυτούς που κάμνουν νηστεία ή δεν κάμνουν. Κρίνω το γεγονός ότι η νηστεία εκατάντησε έθιμο περί φαγητού και όχι πνευματική προετοιμασία για να μεταλάβουν. Μου φαίνεται το λιγότερο αστείο να «νηστεύεις» (όπως και το γεγονός της παρουσίας σε μια εκκλησία) αλλά οι πράξεις σου και τα λόγια σου να αντικρούουν το όλο νόημα.

Ήταν εντελώς χιουμοριστικό το σχόλιο γιατί μόνο έτσι το αντιλαμβάνομαι το θέμα. Δεν μπαίνω σε συλλογισμό να αναλύσω αυτή την συμπεριφορά  γιατί ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει και  έχει ελεύθερη βούληση. Αλλά σχολιάζω γιατί βρίσκω αυτή την συμπεριφορά λίγο ψεύτικη ως προς τις αξίες που δηλώνει ότι θέλει να εξυπηρετίσει.

Anw όσοι εθικτίκαν ας με συγχωρέσουν που έχω ανοκτά μάτια :)

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

"Η Συνταγή της Ημέρας"


Την συνταγή της ημέρας σας προσφέρει η Κ.Ο.Π :


Παίρνετε μιαν πατάτα.

Την πλένετε σχολαστικά να γυαλλίσει.

Δεν την ξεφλουδίζετε.

Επ’ουδενί δεν την κόβετε σε φέττες.

Παίρνετε μια λεπίζα.

Την ακονίζετε καλά και την μπίγετε στην πατάτα.

Επαναλαμβάνετε για ικανό αριθμο πατατών.

Σακκουλιάζετε τις πατάτες και τις κρύβετε κάπου στο νέο Γ.Σ.Π.



Τα Μυστικά του Σέφ:

Μήν φοβηθήτε τον πειραματισμό. Η συνταγή μπορεί να δεχτεί παραλλαγές τύπου «λεπίδες σε πορτοκάλι», «λεπίδες σε μάγκο», «λεπίδες σε κουλούμπρα», με τα ίδια επιτυχή αποτελέσματα.

Το έδεσμα συνοδεύεται ωραιότατα με ένα (ή και περισσότερα) μπουκάλι μολότοφ.

Κυπριακές Κατάρες

Επειδή όλο και κάποιος θα σας νευριάσει γράφω μερικές κατάρες να τες έχετε πρόχειρες :ppp

 

«Νάσεις τζαί να μεν τρώεις»

«Που να σε δω στραόν»

«Που να βκάλλεις πόνημα»

«Που να βκάλεις ζίλικουρτην τζαι βλαγκάρα»

«Μακάρι να σε δω κουτσόν τζαι να παρπατείς με τες βασταρκές»

«Να σου βάλουν οι μούγιες σκουλούτζια»

«Να πιαστεί ο κωλοταβρίτης σου»

«Να πελλάνεις τζαι να ακκάνεις τα πλαϊτζια σου»

«Που νάσεις την κατάραν μου τζαι τζείνην του ‘πισκόπου»

και μια κατάρα απο το sindrimin

"Να τρώεις τζαι να μεν σσιέζεις" : -#

plus μια κατάρα απο Terra Incognita

"Που να σε δω μες το μνήμα να σε δω"

plus συμπλήρωση απο KeNtOuLa 

"Που να φκάλεις πόνημα μες τον λαιμό"