Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Θέλεις έν θέλεις τα Χριστούγεννα έρκουνται

“Χριστούγεννα
Δεν περιμένω όμως τίποτα πια
Τον Αι Βασίλη απλώς τον λέγαν μπαμπά

Στολίζουμε για τα Χριστούγεννα ένα-δύο μήνες πριν. Αγοράζουμε δώρα μέχρι την τελευταία στιγμή. Κάνουμε κράτηση για την έξοδο της παραμονής της Πρωτοχρονιάς από τις αρχές Δεκέμβρη. Οι διαφημίσεις του Jumbo πρωτοτυπούν για άλλη μια φορά. Στο ραδιόφωνο παίζει το κλασσικό τραγούδι Last Christmas. Η Λευκωσία φέτος γιορτάζει σε χρώμα μπλε. Στρογγυλές μπάλες στην Μακαρίου και δέντρο μπλε. Μέχρι και σε μάντρες αυτοκινήτων εβάλαν λαμπάκια μπλε. (wtf?)

“Ίσως για κάποιους νάναι ακόμα γιορτή
Μα ποιοι είν’ αυτοί;
Ζουν σε θερμοκοιτίδες ή σε χωριά;

Κάποιοι νιώθουν τα Χριστούγεννα ως θρησκευτική γιορτή. Κάποιοι ως διακοπές από το σχολείο. Άλλοι ως άδεια από την δουλειά. Άλλοι ως ευκαιρία για ποτό και ξενύχτι. Άλλοι ως οικογενειακές συγκεντρώσεις. Άλλοι πάλε τυχεροί ως περίοδο δώρων.

Ευτυχισμένος εν πίτσιρτος που πιστεύει στον Άη Βασίλη. Χαρούμενη εν η νοικοκυρά που με τα μελομακάρονα και τους κουραπιέδες νιώθει ότι μυρίζει Χριστούγεννα. Δυστυχισμένοι εν όσοι δεν προσπαθούν να είναι ευτυχισμένοι. Και έχει πολλούς που περνούν τις γιορτές μες την μιζέρια.

“Μη λες πως μοιάζω με τον Ντόναλντ εγώ
Λάμπω εγώ
Με μ’ ένα σπότλαϊτ που δε μου είναι αρκετό

Τα Χριστούγεννα έρχονται πάντα ένα μήνα πριν. Τι και αν δεν περιμένεις τίποτα πια? Τι και αν δεν είναι γιορτή πια? Τι και αν το σπότλαϊτ σου έχει καεί? Είναι τουλάχιστο μια ευκαιρία να βάλεις λίγα κιλά για να αντέξεις την κρυάδα του χειμώνα! :}

Στίχοι από το τραγούδι “Χριστούγεννα” του Φοίβου Δεληβοριά.


6 σχόλια:

rocknsane είπε...

Ευτυχισμένος είναι επίσης ο Στεφανής που εκδίδει ξεχωριστό κατάλογο τέτοια εποχή με φωτάκια και άλλα χριστουγεννιάτικα installments με πρίζες :p Ελπίζω δηλαδή να το κάμμει ακόμα! Έσιεις απόλυτο δίκαιο. Θέλουμε, εν θέλουμε, τα Χριστούγεννα έρχονται.

Sindrimin είπε...

Ειδικά όσον αφορά τα Χριστούγεννα, εγώ νομίζω οτι δυστυχισμένοι εν όσοι προσπαθούν να είναι ευτυχισμένοι...

Οι μπάλες στη Μακαρίου εν άσπρες έννεν μπλέ. Αλλά πάλε εν ηλίθιες. θΈΛΩ ΠΙΣΩ ΤΖΙΝΤΕΣ ΑΠΛΕΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕΞΙ "ΣΤΑΓΟΝΕΣ" ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!!! (αλόπως ενα κάμω γκρούπ διαμαρτυρίας στο facebook)

KeNtOuLa είπε...

Simfwnw me ton prolalisanta.... En apaisies toutes oi mple!!! Episis to tragoudi tou Delivoria den xanni!!!:)))

o shiros είπε...

nice post bravo terratsia

i Terratsia είπε...

Sorry pou argisa alla imoun se allon kosmo... ston diko mou :p

@rocknsane
Happy Stefanis. Επίσης τα Χριστούγεννα την "βρίσκουν" οι ζητιάνοι (άποροι, κουτσοι, στραβοί κτλ), με αφορμή τες γιορτές ξεχύνονται στους δρόμους.

@Sindrimin
Eipa mia fora na eimai aisiodoksi, men mou to xalas! :p

@Kentoula
Telika en mple i aspres oi mpales? Na kserw dil!

@shiro
euKaristw sou! :)

KeNtOuLa είπε...

@ Terratsia: Jines oi mpales oi megales emena fainointai mou gia aspres... Ta lampakia pou evalan pas ta dentra en aspra!