Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ...

…Είχαμε την παράταξη του ΑΚΕΛ, την παράταξη του ΔΗΣΥ, την παράταξη του ΔΗΚΟ και αυτήν της ΕΔΕΚ/ΚΙΣΟΣ. Μετά προστέθηκε και μια που προσεγγίζει τρομακτικά τις αντιλήψεις του ΕΥΡΟΚΟ.

Και πάλι όμως… κάτι μας έλειπε εμάς τους ανήσυχους φοιτητές…

…Γιατί όπως λέει και η σχετική ανακοίνωση, «Είχαμε κουραστεί τόσα χρόνια να είμαστε θεατές ενός πολεμικού παραλογισμού ανάμεσα στις φοιτητικές παρατάξεις του πανεπιστήμιου. Ο διάλογος έχει καταντήσει να εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες»

Κι έτσι, ήρθε η παράταξη των Οικολόγων να σώσει την κατάσταση!



...Να ευχηθούμε καλό ξεκίνημα και αγνές προθέσεις στην
Πράσινη Φ.Κ.Κ.

…και καλή υπομονή γενικότερα στον κυπριακό φοιτητόκοσμο.


Υ.Γ.

Γνωρίστε την "Πράσινη Φ.Κ.Κ", το layout της Wordpress και τον κύριο Μιχάλη Λοϊζίδη σε μια ατυχή φωτογραφία, όλα αυτά στο www.prasinifkk.org

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

RANIA:
egw an epsifiza, xwris na exw idea gia to ti len oulloi oi alloi JE toutoi, itan na tous epsifiza toutous pantws.. :p
j epd varkoumai na diavasw/na psaxw..thelei kapoios na moiu exigisei ti prasina sxedia exoun gia to uni? :p

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι περισσότερες παρατάξεις (αν οχι όλες) εν εδημιουργηθήκαν γιατι κόπτονται για το Πανεπιστήμιο.

Πρώτη τους έγνοια θα έλεα πως είναι να διαδόσουν (κοίτα επιβάλουν) τες πολιτικές τους αντιληψεις και σίγουρα σε δεύτερη φάση να τσιμπίσουν κανένα μερίδιο που την πίττα των νέων ψηφοφόρων.

...στην Κύπρο των ανίδεων αρνιών, έχω την εντύπωση πως στα Πανεπιστήμια γίνεται ένας πρώτης τάξεως κομματικός προσηλυτισμός.

Αυτά επειδή έχουμε και εκλογές στο Πανεπιστήμιο σήμερα :p


...τωρά αν έχουν πράσινα ή άλλου χρώματος σχέδια οι Οικολόγοι για το UNI ο χρόνος ενα το δείξει.

MIXALIS L είπε...

Φίλε επειδή η Πράσινη Κίνηση λειτούργησε πριν 1 εβδομάδα δεν θα πούμε μεγάλα λόγια .Έχουμε σχεδια για το πανεπιστήμιο και θα τα δείτε στην πορεία.
Μπορώ να πω πως η Πράσινη Κίνηση θα ασχολείται κυρίως με τα περιβαλλοντικά θέματα όπως και με τα προβλήματα του φοιτητή.
Καταλαβαίνω απόλυτα τις αμφιβολίες σου αφού ακόμα δεν είδατε τίποτα από τη κίνηση . Όπως είπες και εσύ ο χρόνος εν να το δείξει ..

Συνεχίστε να είστε αντικειμενικοί

Μιχάλης Λοιζιδης

Ο τύπος με τη άτυχη φωτογραφία :-)

i Terratsia είπε...

Μακάρι η ποικιλία των παρατάξεων να σήμαινε πολυφωνία και διαφοροποίηση!

Καλή αρχή στην Πράσινη Φ.Κ.Κ. και είθε να δοθεί νέο χρώμα στο πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

RANIA:
exoume kai high readers damesa...mpravo! :p
neo xrwma sto uni..prasino? laleite na ertei pisw i fili mou pou en tis arese pote touto to gkri-akalypto-asovatisto xrwma je efie j epie sto edibourgh? Na tis to pw an einai! :p

Ανώνυμος είπε...

Είναι κάτι διαφορετικό απο αυτά που συνήθισαν να βλέπουν οι Κύπριοι φοιτητές και όπως ήταν λογικό υπήρξε δυσπιστία, καχυποψία και ίσως ειρωνεία..
Αν μπορεί να έχει μέλλον μια φοιτητική κίνηση σαν και αυτή στην Κύπρο δεν μπορώ να το ξέρω. Όμως πραγματικά πιστεύω πως είναι επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη της..
Ευχαριστούμε τερατσια για τις ευχές σου και ρανια ακόμα μην πεις της φίλης σου να έρθει…κάτσε να δούμε αλλαγή πρώτα και μετά τα λέμε :)

Μιχάλης Λοιζιδης

Ανώνυμος είπε...

@ Μ. Λοιζίδης:

Νομίζω αγαπητέ πως η δυσπιστία και η ειρωνεία (όσον αφορά τον απλό φοιτητή πάντοτε) δεν έγκεινται στο οτι πρόκειται για κάτι το διαφορετικό, αλλα μάλλον στο οτι αναμένεται να είναι κάτι το ίδιο ακριβώς με αυτά που μας έχουν συνηθίσει.

Μια πρώτη αντίδραση, στατιστικά λογική (νομίζω), που όμως δεν μπορεί να υπάρξει και ως κάτι περισσότερο απο αυτό.

Επιφυλασσόμαστε να σας κρίνουμε απο τις πράξεις σας :]

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω αυτές τις ανησυχίες .Άνηκα και εγώ σε κάποια άλλη παράταξη και είχα απογοητευτεί πάρα πολύ .Τώρα θα ήταν άδικο να μπει η πράσινη κίνηση στη λογική να αποδείξει εκ των πρότερων πως δεν είναι ελέφαντας επειδή οι φοιτητές έχουν αγανακτήσει (και με το δίκιο τους) από τη συμπεριφορά των άλλων παρατάξεων .

Το είχα σκεφτεί και εγώ μετά την 1η απογοήτευση πριν μπω στη νεολαία οικολόγων να μην ασχοληθώ με το συνδικαλισμό και τη πολιτική γενικότερα. Μπορώ να σου πω πως έβρισκα ελκυστική την ιδεολογία της αναρχίας .

Μετά από πολύ ψάξιμο όμως κατέληξα στο συμπέρασμα πως πολιτική δεν είναι κατά ανάγκη η διαφθορά , η κοροϊδία , η υποκρισία , ο οπορτουνισμός κτλ. Πολιτική πρέπει και μπορεί να είναι οι μάχες και οι αγώνες για το κοινό συμφέρον.

Νομίζω βγήκα από το θέμα …τέλοσπάντων να ενημερώσω για να καταλάβετε πως θα λειτουργούμε ότι η 1η ενέργεια που θα κάνει η πράσινη φκκ (εκτός του ότι θα καταγγείλει την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου για την αθώωση των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τους φοιτητές) είναι να προτείνει σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας αν είναι δυνατόν να υπάρχει κάδος ανακύκλωσης.

Φίλε κάθε κριτική από εσάς είναι καλοδεχούμενη !

Με τιμή

Μιχάλης Λ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά εμείς οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν έχουμε και πολλούς λόγους να χαιρόμαστε για την δημιουργία μιας νέας φοιτητικής παράταξης.

Στο χέρι σας είναι όμως κύριοι Πράσινοι να μας αλλάξετε γνώμη.

Τώρα, αφού μιλούμε για περιβαλλοντικά πλάνα στο Πανεπιστημιο, και αφού συμμετέχει και ενεργό μέλος της Πράσινης παράταξης στην συζήτηση, επιτρέψετε μου να ρωτήσω: Γιατί είναι απαραίτητη μια τέτοια φωταψία τα βράδυα στην Πανεπιστιμιούπολη;

Ευχαριστώ.

Ωραίο το μπλογκάκι σας :)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ερώτηση .Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω το λόγο αν και φαντάζομαι πως θα επικαλούνται λόγους ασφάλειας. Θα το ψάξουμε όμως..

Μιχάλης Λ