Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αλάμπρα: Η καταιγίδα της 27 Οκτωβρίου


Ήταν περίπου 12 η ώρα όταν ξεκίνησε να βρέχει. Με τις πρώτες ψιχάλες μάζεψα ρούχα, έκλεισα παράθυρα και γενικά τακτοποίησα ότι δεν έπρεπε να βραχεί. Πολύ γρήγορα η βροχή εντάθηκε, φυσούσε πολύς άνεμος και έριχνε χαλάζι. Η αυλή όμως ξεκίνησε να γεμίζει νερό σε πρωτοφανές βαθμό. Το νερό έτρεχε σαν ποταμός και έπρεπε να ανοίξω μια δίοδο, την οποία είχαμε κλειστή εδώ και κάτι χρόνια. Εξαιτίας της ανοβρίας εγκλωβίζαμε το ελάχιστο νερό των προηγούμενων βροχών για να ξεδιψάσει το χώμα. Όμως ήταν τόσο πολύ το νερό την Τρίτη που έφτασε το γόνατο μου και για να ανοίξω την δίοδο μόνο μάσκα και βατραχοπέδιλα δεν εχρειάστηκα. Όμως τι να σου κάμει μια τρυπούα όταν το νερό πλέον εξεχείλιζε από το τοιχούι, παρασύροντας μπουκάλες, ξύλα και ότι άλλο έβρισκε μπροστά του. Αγχώθηκα μόνο όταν το νερό έφτασε το μισό ύψος των τροχών του αυτοκινήτου μου και σιγά σιγά έμπαινε στο γκαράζ. Με πολύ κόπο και βοήθεια δεν επροχώρησε περισσότερο...
Στις 2:10 εμπήκα σπίτι.
Μετά ακολούθησε tour. Οι κυπραίοι εν όπως τους καραόλους, φκένουν στον γυρό μετά την βροχή για να ελέγξουν την κατάσταση.
Αφήνω τις εικόνες να πουν τις χίλιες και άλλες λέξεις :p

Στο "Κέντρο Χειροτεχνίας".




Στο υποσταθμό της ΑΗΚ. Εδώ παρασύρθηκε ενα αυτοκίνητο, το κιγκλίδωμα εξηλώθηκε και οι πάσσαλοι ακροβατούσαν στις λάσπες.


Ποταμός που αποκτήσαμε για μια μέρα



Μετά την υποχώρηση του νερού.


Μια πλημμυρισμένη γειτονιά.


Η έξοδος από το Highway.








Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Πρασίνισε η Ελλάδα


Είπα να μην πω τίποτε πριν τις εκλογές των Ελλήνων οπότε μιλώ τώρα γιατί πάω να σπάσω. Πρώτη φορά λυπήθηκα τόσο ένα λαό, στον οποίο δεν κάνουν επίθεση οι Αμερικάνοι (ή επιτίθενται του??? δεν ξέρω, θα δείξει) .
Εβάλαν τους καημένος να διαλέξουν μεταξύ Κωστάκη (Κωστάρα καλύτερα γιατί ήταν και τροφαντός ο μακαρίτης) και του Γιωργάκη. Και ερωτώ φίλε-φίλη που με διαβάζεις: αν σε εβάλαν να διαλέξεις ποιον θέλεις να σε κυβερνήσει και να σε βγάλει από την κρίση Κώστα ή Γιώργο??? Εσύ πως θα αυτοκτονούσες ?? Γιατί περί αυτοκτονίας πρόκειται ότι και να διαλέξεις. Τέλος πάντων η δημοκρατία λειτούργησε και πάλι, και ο Γιωργάκης στέφθηκε νικητής. Μάλλον επειδή γυμνάζεται και προσέχει την διατροφή του θεώρησαν πως δεν θα φάει τόσα όσο ο μακαρίτης χοντρός. Από την άλλη μπορεί να πέτυχε και η καμπάνια που του εκάμαν που τον παρουσίαζαν σαν τον άσπρο Ομπάμα. Τι να πω??
Παντός ενδιαφέρων έχουν τα γεγονότα που ακολούθησαν:
1. ο Γιωργάκης έκανε δηλώσεις στα κανάλια και μετά έφυγε και πήγε στην φουκαριάρα την μάνα του να της πει τι έκαμε
2. ο Κωστάρας παραιτήθηκε από αρχηγός της ΝΔ. Οπότε ξανά Καραμανλή πρωθυπουργό θα δούμε τον γιο του.
3. Μαχαιρώματα αναμένονται στην ΝΔ για την καρέκλα.
4. Επίσης ο Γιωργάκης υποσχέθηκε σημαντικές τομές και μοίρασε ελπίδα (λένε).
4. Και τέλος το περίεργο: Όλα κανάλια δείχνουν την Ελλάδα πράσινη(βλ. εικ.). Άλλα εγώ δεν ανησυχώ, ξέρω πως ότι πράσινο έχουν θα το κάψουν πάλι το καλοκαίρι.